Българската пианистка Донка Ангъчева – жена на годината в Австрия

Сподели:

Българската пианистка Донка Ангъчева е „Жена на годината“ в категория „Изкуство и Култура“ на „Look business awards“, които ежегодно се раздават във Виена.


Донка Ангъчева е номинирана като Bösendorfer артист, много успешен европейски музикант, съпруга, майка на две деца и жена предприемач, създател на инициативата „Die Kunst in Österreich lebt weiter“ („Изкуството в Австрия продължава да живее“).


Наградите в 10 категории бяха раздадени на стилна церемония, която се състоя на 12 септември 2023 г. в Almanac Palace във Виена.


Донка Ангъчева споделя: “Щастлив съм, че съм носител на наградата “Business Woman Award” 2023, в категорията за изкуство и култура на известното списание Look, Австрия за усилията ми в различни благотворителни събития, както и основаването на моята артистична инициатива „Изкуството продължава да живее” и бих искала да благодаря за това признание и най- вече за гласуваното доверие”.


През месец октомври българската публика, ще има възможност да слуша на живо Донка Ангъчева – тя ще изнесе рецитал съвместно с още една звезда от австрийската сцена – цигуларката Лидия Байч. Това ще е първият им общ концерт в България – той е част от фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Събитието е голямата гала вечер на форума и ще се състои на 7 октомври 2023 г. (събота) в Културен дом НХК. Концерта ще включва произведения от Едвард Григ, Фридрих-Макс „Фриц“ Крайслер и Астор Пиацола.


Два дена по-рано, на 5 октомври 2023 г (четвъртък) от 18 ч. в зала „Ахело“ на Гранд хотел и СПА Приморец, отново в рамките на Порт Прим Арт Фест ще бъде бургаската премиера на филма „Appassionata” – кино лента, в която журналиста Георги Тошев разказва по увлекателен начин за живота, музиката и кариерата на Донка Ангъчева – от любимият роден Пловдив до бляскавите сцени на Австрия, Швейцария и цяла Европа! Досега филма е представян два пъти – във Виена и в Пловдив, и двата пъти в абсолютно пълни зали!


На 7 ноември 2023 г., Донка Ангъчева ще бъде специален гост на дамският форум „Forbes – The Sky is the limit”. Събитието ще се състои в софийският хотел „Хилтън“ и освен Донка в него ще участват и други именити, силни, успели и влиятелни дами като номинираната за награда „Оскар“ Мария Бакалова, Силвена Роу и други.


През декември във Виена ще се проведе четвъртото издание на инициативата на Донка Ангчева “Die Kunst in Österreich lebt weiter („Изкуството в Австрия продължава да живее“).

spot_img

ПРочети още

„САМОВИЛА“-новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok 

„Самовила“ се снима само за нощ на фестивала в Жеравна След фурора на „Изгори ме“ , творческият тандем на...

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...