BMW пуска на пазара пет напълно електрически модела

Сподели:

От следващата година BMW ще представи пет модела напълно електрически коли като част от стремежа на компанията за намаляване на вредните емисии на пътя. „За десет години целта ни е да има общо над седем милиона електрифицирани автомобила на BMW по пътищата, а около две трети от тях да са изцяло електрически“, заяви говорител на компанията, цитиран от Reuters.

Изцяло електрическите коли на компанията, които ще се предлагат от следващата година ще са BMW i3, MINI Cooper SE, BMW iX3, BMW iNEXT и BMW i4. Общо BMW ще има 25 електрифицирани модела по пътищата до 2023 г., като половината от тях са изцяло електрически.

Производителите на автомобили са принудени да „пренапишат“ стратегиите си и да намалят емисиите на отделяния въглероден диоксид. Вследствие на това все повече автомобилопроизводители започнаха да се насочват към производството на електромобили.

 

spot_img

ПРочети още

„САМОВИЛА“-новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok 

„Самовила“ се снима само за нощ на фестивала в Жеравна След фурора на „Изгори ме“ , творческият тандем на...

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...