„БНТ Представя“ портретния филм „Минчо Минчев. Виртуозът“

Сподели:

На 20 септември, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ Представя“ гледайте филма „Минчо Минчев. Виртуозът“, посветен на именития цигулар, прославил с таланта си България по целия свят.

Пред камерата на Българската национална телевизия Минчо Минчев се връща назад във времето, за да разкаже на зрителите за първата цигулка, която получава на двегодишна възраст от своя дядо, за спомените си за прочутия проф. Емил Камиларов, чийто ученик става, когато е едва на 14 години, както и за личната му философия като преподавател и педагог.

За своите срещи с Минчо Минчев, от своя страна, споделят редица музиканти и артисти, сред които Найден Тодоров, Светлин Русев, Пламен Джуров, Велизар Генчев, Рашко Младенов и др. Сценарист и режисьор на документалния филм „Минчо Минчев. Виртуозът“ от поредицата „БНТ Представя“ е Ралица Димитрова, оператор е Пламен Герасимов.

spot_img

ПРочети още

„САМОВИЛА“-новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok 

„Самовила“ се снима само за нощ на фестивала в Жеравна След фурора на „Изгори ме“ , творческият тандем на...

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...