„ЧитАлнЯта“ в Градската градина на 3 години

Сподели:

На 30 юли „читАлнЯта“ в Градската градина официално навърши 3 години, а ден след това отбеляза повода с импровизирано парти, на което се стекоха много почитатели, донесли със себе си широки усмивки и добро настроение.

Читалнята

Иначе новата, модерна публична читалня в центъра на София изцяло постигна целта си – да бъде атрактивна обществена среда за четене и обмяна на книги, като значително надвиши първоначалната си колекция от 1500 заглавия.

Читалнята

Тя отвори официално врати на 30 юли и напливът от жадни за литература бързо я вкарва в новините. Дарените книги са поне 2500, а отзивчивите дарители са около 1000.

Читалнята

Самата идея се заражда отдавна – място, където срещу една дарена твоя книга, да получаваш достъп до книгите на всички други, които са пожелали да ги споделят. За подходяща локация е избран полуразрушеният павилион за цветя до Народнния театър „Иван Вазов“, който отдавна събужда негодуващи цъкания у софиянци.

Читалнята

spot_img

ПРочети още

„САМОВИЛА“-новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok 

„Самовила“ се снима само за нощ на фестивала в Жеравна След фурора на „Изгори ме“ , творческият тандем на...

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...