Деси Тенекеджиева положи началото на Гора на таланта

Сподели:

Залесиха Елхите на Таланта в Южния Парк – част от Благотворителната Коледна кампания на Фондация „Стоян Камбарев“

5_decata_sred_podara_yhtnk

София има нова иглолистна Горичка!  35-те прекрасни ЕЛХИ НА ТАЛАНТА бяха залесени в Южния Парк. Те бяха подарени от Фондация „Стоян Камбарев“ , благодарение на нейните Коледни благодетели – частни лица и фирми, чрез дарителска кампания в подкрепа на младите таланти на България. Събитието бе планувано да бъде публично с всички посланици и добродетели, но поради пандемията от коронавирус и затоплянето на времето, нямаше как повече да се чака и Елхите бяха залесени в присъствието на председателя на УС – актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева и Йосиф Камбарев- синът на незабравимия режисьор, патрон на Фондацията.

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА се осъществи с изключителното партньорство на Столична Община и на приятелите от PRО PLANTS- лидер в озеленяването и ландшафтния дизайн, които направиха най- сериозното дарение и осигуриха всички живи елхи за каузата.

 Dessy T.

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е поредната блестяща идея на Фондация „Стоян Камбарев“, която подпомага осъществяването на конкретни творчески проекти на откритията си, но за първи път включи и социален елемент. Подкрепени бяха 10 талантливи деца и техните многодетни семейства в нужда. Тези даровити деца, станаха част от голямото семейство на Фондацията, която ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще, а като за начало започна с пълното обезпечаване на едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали.  Щастливите млади таланти са от цяла България-  малките певици Далия Гюлай, Кристиана  Кирилова и Екатерина Атанасова, гайдарчето Светослав Пейчев, барабаниста Калоян Праматаров, арфиста Калоян Георгиев, изящната балеринка Елиса Дончева, Деси Василева, която танцува народни танци и младия художник Ивайло Пецов. Десетото от подкрепените семейства бе това на актьора Йосиф Шамли, който има три прекрасни дъщери.

3dessy_s_mladite_tal_TnBpM

На специално събитие, след големия Коледен концерт пред НДК, в който участваха, даровитите деца освен годишните си стипендии, получиха планина от подаръци от всички коледни благодетели, както и много ваучери за покупки от хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и др.

Освен за талантливите 10 деца от многодетни  семейства в нужда, Кампанията   финансира и 6 едногодишни стипендии на музикални таланти на Фондация „Стоян Камбарев“, няколко късометражни филма, участия на лауреати на Фондацията в мастър класове, конкурси и фестивали.

Атмосферата, която създаваше бляскавата алея с ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА в продължение на близо два месеца,чрез своята приказна коледна украса, беше само част от мисията й. След края на коледно- новогодишните празници дръвчетата бяха подарени на Столична Община и вече са залесени в Южния Парк близо до входа му откъм ул.Козяк в ж.к.Лозенец. По този начин бе поставено началото на ГОРА НА ТАЛАНТА -продължение и символ на каузата на кампанията. Идеята е тази Екологична Коледна и социално инициатива на Фондация „Стоян Камбарев“ да стане традиционна и в София, след 10 години да има стотици нови дървета, благодарение на всички коледни добродетели и партньори.  ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА предизвикаха голям интерес и в други български градове, като се очаква тази година и те да се включат, за да превърнат тази благотворителна Коледна кампания в национална.

 Yosif Kambarev(2)

Сред Коледните Благодетели на инициативата изпъкват имената на големи и уважавани компании, които от години подкрепят талантите на Фондация „Стоян Камбарев“ като УниКредит Булбанк, Аурубис България, WILKINSON Sword, A1, Технополиси Practiker, MERCI,Proderma, Дарик Радио и NOVA Film.

Деси Тенекеджиева привлече като Посланици на кампанията скъпите й приятели бизнесдамата Нели Беширова и поп звездите Мария Илиева, Миро и Любо Киров, както и очарователните Цвети Николова от Катаржина Естейт и адв. Анна Попова. Едни от първите закупили своя елха бяха още г-жа Гергана Ташкова, бизнесменът Нешо Миранов и адв. Галина Петрова.

Фондация „Стоян Камбарев“ благодари сърдечно и на новите си партньори Kaufland България, ПОК Съгласие, , Easy Credit, Кари Резидънс, SBTech, Практикер, Перно Рикар България, строително-инвестиционната компания BLD, The Burgiss Group, Methodia Web, Eco Gloube consulting company,магазини за платове Cacaduи ГРЕЙТ БЕЪРТехнолоджи- България, както и на екипа по корпоративна и социална отговорност на Актавис. Домашният празничен уют на всички избрани таланти и семействата им беше осигурен от IKEA. Всеки един от Коледните Благодетели зарадва даровитите деца и многодетните им семейства с невероятни изненади. В благотворителната коледна акция ЕЛХИ НА ТАЛАНТА с ваучери и продуктови подаръци за децата се включиха още TendenZ, Дилмано Дилберо, Христо Димитров- създателят на фолклорен ансамбъл БЪЛГАРЕ, BeColor, Лактоком, NewEvents Vision и други.

Коледната Кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА ще се завърне и тази година! Ако искате да се включите и да научите повече, може да го направите на сайта на Фондация „Стоян Камбарев“ www.kambarev.org и да се свържете с Фондацията чрез официалната й фейсбук страница: https://www.facebook.com/foundation.stoyan.kambarev/

или на имейлите

foundationkambarev@gmail.com

stef.skfoundation@gmail.com

spot_img

ПРочети още

„САМОВИЛА“-новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok 

„Самовила“ се снима само за нощ на фестивала в Жеравна След фурора на „Изгори ме“ , творческият тандем на...

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...