Facebook прави интернет безплатен и достъпен за всички

Сподели:

Повече от 85% от населението на света живее в райони с мобилно покритие, но едва 30% от хората имат достъп до интернет . Да промени това е една от целите на Facebook. Според компанията, осведомеността  и цената са основните причини, хората да нямат достъп до глобалната мрежа, а новото й приложение Internet.org премахва именно тези ограничения.

Чрез Internet.org, потребителите имат напълно безплатен достъп до основни интернет  услуги, без да се налага да заплащат за трафик на данни през мобилните си устройства. Приложението предлага здравна информация, достъп до местни информационни услуги, както и сайтове за работа. Според Guy Rosen, продуктов мениджър на проекта, услугата ще привлече повече интернет  потребители и ще им даде достъп до ценна информация и знания, които не биха получили по друг начин.

За момента приложението ще е достъпно само за територията на Замбия, но от Facebook обещават съвсем скоро да го представят и в други части на света. Повече информация за него може да откриете и на специалния сайт на проекта.

текст: Елена Михайлова
снимка: Facebook

 

spot_img

ПРочети още

„САМОВИЛА“-новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok 

„Самовила“ се снима само за нощ на фестивала в Жеравна След фурора на „Изгори ме“ , творческият тандем на...

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...