Филип Плейн: Само най-добрите ги копират!

Сподели:

Филип Плейн е немският дизайнер, който разби представата за консерватизъм на германската школа и показа, че екстравагантността – гениалният жокер, на който е заложил, може да го изстреля във висините на световната мода  по един неподражаем начин. Роден е в Баварската столица Мюнхен през 1978 година. Завършва университети в Швейцария и Германия. Неговите интереси в изкуството, архитектурата и различните култури идват неслучайно – те са изградени още в детството му, от постоянните пътешествия с родителите и посещаването на най-значимите културни събития и изложби. Първите му стъпки в дизайна са през 1998г. с изработването на ексклузивни мебели от кожа.  Така постепенно се посвещава на обработката на кожите и започва да изучава в детайли занаята. Едва след 8 години, през 2004 г. той се осмелява да създаде колекция и да основе свой собствен бранд. Първият си магазин отваря в Монте Карло през 2008 г. и оттогава започва звездното му шествие по модните столици и по бутиците на световните фешън икони.

PHILIPPPLEINSS14campaign11Small

Ето какво сподели Филип Плейн за себе си и просперитета на бранда  пред читателите на списание  The Glare:

– Г-н Плейн, как бихте описали клиентите си? Кой носи вашите дрехи?
– Мисля, че Philipp Plein днес e запазена марка за специални хора – млади, със самочувствие, които са преуспели в живота.

– Вашият бранд представя блясъка и самочувствието плюс здравословна доза от sex, drugs and Rock n’Roll. Мислите ли, че днес да продаваш имиджа на един бранд е по-важна цел от продажбата на самите дрехи?
– Разбира се. Това което носиш показва кой си ти. Никога не продаваш просто дрехи. Но бих казал, че днес трендът и моя бранд са повече за sex and Rock n’Roll. Аз съм настроен изключително негативно срещу дрогата и обожавам факта, че моя бранд се свързва с парти, с купон и настроение, но не и с дрога.

– Как приемате това, че жълтата преса ви нарича „Краля на лъскавото“?
– Кара ме да се смея.

– Кои са Вашите икони и идоли от детството?
– „Ролинг Стоунс“ и Синди Крауфорд. Исках да се оженя за нея.

– Какъв съвет бихте дали на младите дизайнери, които искат да пробият в този бранш?
– Бих им казал никога да не се предават. От опит им споделям, че е изключително трудно да си намериш място сред всички тези вече наложени брандове. И бих допълнил, че трябва да забравят всичко друго и да се фокусират върху своята цел, да вземат само позитивните коментари за да се чувстват по-силни, а негативните – да приемат просто като предложение, без да им отдават специално внимание.

PHILIPPPLEINSS14campaign8Small-2

– Как Вашият произход ви е въздействала в стила на работа?
– Аз съм изключително прецизен, организиран и винаги фокусиран в целите си. Не се предавам. А това са типични немски черти на характера.

– Бихте ли казали, че успехът е ключ към щастието?
– Да, това е един от ключовете. Да постигнеш мечтата си и да осъществиш това, за което си работил е едно истинско щастие.

– Как приемате това, че бранда Ви се имитира толкова много?
– Само най-добрите ги копират!

 

spot_img

ПРочети още

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...

Проф. Николай Овчаров разкрива тайните на Перперикон в „Туризъм.БГ“ по БНТ

На 23 септември, събота, от 11:00 ч. по БНТ 1 започва новият сезон на „Туризъм.БГ“ – предаването на...