Георги Господинов представи „Всичките наши тела“

Сподели:

Георги Господинов безспорно е име, добре познато не само в българската културна среда, но и в цяла Европа – нещо, в което лесно може да се убедите, ако прочетете няколко рецензии за негови произведения от критиката на Стария континент.

В последно време обаче, талантливият автор събира почитатели и зад Океана. Както е известно, той близо година бе в Ню Йорк, САЩ, със спечелена литературна стипендия в Нюйоркската библиотека, която е една от най-престижните литературни стипендии в света.

IMG_7951

Именно там се появи и най-новата му книга „Всичките наши тела“, чиято премиера в София бе на 21 юни в Младежки театър „Николай Бинев“. Георги Господинов бърза да уточни, че макар произведението да е завършено в Америка, то историите в него са от последните 10 години.

На брой са „103 свръхкратки истории“, както сам ги нарича. „Свръхкратки заради бързината и бъбривостта на времето ни днес“. „Днес, когато се говори много и напосоки като в кръчма, добрата къса история идва да ни даде мяра за всяка дума. И за всяка минута. Ще ми се да е така“.. коментира писателят.

Георги Господинов

А мнението на европейската критика е категорично – „“Господинов пише като в сън“ – Томас Тура, Дания и „Един от най-важните европейски писатели днес“… Алберто Мангел.

spot_img

ПРочети още

„САМОВИЛА“-новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok 

„Самовила“ се снима само за нощ на фестивала в Жеравна След фурора на „Изгори ме“ , творческият тандем на...

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...