Хороскоп за месец август 2016

Сподели:

Слънцето в знака Лъв през август ще внася хармония в отношенията и ще носи повече придобивки и успех на родените под знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец до 21 август включително. Периодът за Овните ще бъде изпълнен с любов и романтика, с победи и радостни мигове с близките и особено с децата. При Близнаците се активират контактите, пътуванията и придобиването на нови знания. Везните ще се радват на добри финансови постъпления в бизнеса, както и на чудесни нови приятелства. Стрелците ще имат успешни договаряния и контакти с чужденци, а някои и ще пътуват до по-далечни дестинации. От 22 август Слънцето е в знака Дева и на повече късмет в делата и взаимоотношенията до края на месеца могат да разчитат родените под знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

На 2 август Марс, планетата на действието, активността, войните и инцидентите, навлиза в знака Стрелец. Месецът се очертава доста динамичен в световен план, особено втората половина. В личен план до 21 август е по-динамичен за родените под знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а от 22 август нататък – за родените под знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Динамичен не означава непременно труден и проблемен. Но Марс ще активира всичко важно при всеки от нас в зависимост от личния хороскоп и ще се наложи да работим усилено. Може да чувствате повече затруднения и напрежение в даден момент, но се въоръжете с търпение и толерантност към хората, за да избегнете сериозни конфликти. Бъдете внимателни за травми и инциденти, особено за пожари и при работа със запалими или избухливи течности, домакински уреди или вещества.

По-неблагоприятни дни през месец август са 1, 12, 19, 20, 22, 25, 26 и 28. Марс и Сатурн в Стрелец образуват доста неблагоприятни аспекти с Юпитер и Нептун, затова опасността в тези дни в световен план за по-тежки инциденти, атентати (включително и срещу политици), проблеми с емигранти по границите, природни бедствия, мащабни експлозии и пожари, засилени военни действия в горещите точки по света се засилва. Освен, че Сатурн още от юли съвпада с неподвижната звезда Антарес от съзвездието Скорпион, между 24 и 26 август и Марс ще съвпадне с със Сатурн и звездата Антарес. Много динамичен (меко казано) се очертава месецът за Турция и САЩ, а и не само за тях. Съществуват сериозни астрологични предпоставки както за тежки трусове в обществено-политически план и за насилие, така и за силен земен трус. Избягвайте пътувания, по възможност и посещения на многолюдни места в посочените дни, не предприемайте рисковани действия. На 5 август се предпазвайте от телефонни и документални измами, от кражба или загуба на документи, а също и от ухапвания на кучета, влечуги или насекоми. А през седмицата 10 – 16 август времето може да ни изиграе лоша шега и да паднат повече дъждове. Вземете превантивни мерки и срещу вирусни инфекции, защото неблагоприятният аспект на Марс с Нептун създава предпоставки за разпространение на такива.

И за да не бъда голословна и обвинявана в празни приказки, представям няколко звездни карти на Турция и САЩ за месец август. На фиг. 1 е представен хороскопът на Турция с прогресиите за месец август 2016. Първоначално новолунието 4 юли на 13 градуса в Рак беше в съвпад както с Плутон от хороскопа на Турция. Тогава се направи и опита за преврат. След това Слънцето и Луната от хороскопа на фаза Последна четвърт на 27 юли Слънцето и Луната на 5 градуса в знаците Лъв и Телец образуват в синастрия космически кръст със Слънцето в Скорпион и с прогресивното Слънце във Водолей от хороскопа на Турция. Затова не мисля, че процесите ще утихнат и ще се овладеят. С навлизането и на Марс в Стрелец на 2 август напрежението ще нараства с нарастването на Луната след Новолунието на 2 август. Там, където е оградената с червено зелена Луна в Стрелец във външния кръг, през август ще преминат от там също Марс и Сатурн. Хороскопът на Последна четвърт на 25 август със Слънце и Луна съответно на 3 градуса в знаците Дева и Близнаци акцентират с точност Нептун в Дева от хороскопа на Турция, като Марс и Сатурн в Стрелец съвпадат както с фиксираната звезда Антарес, така и с прогресивната им Луна от хороскопа. Затова считам, че както месец август, така и в бъдещ план, периодът се очертава като много динамичен и тежък за Турция. Освен обществено-политическите трусове не е изключен и земен трус през месец август.

Фиг. 1 – хороскопът на Турция и прогресии във външния кръг, обозначени със зелен цвят
Фиг. 1 – хороскопът на Турция и прогресии във външния кръг, обозначени със зелен цвят

На фиг. 2 е представен хороскопа на САЩ с прогресиите за месец август 2016-та. Транзитните Сатурн и Марс в Стрелец преминават през Асцендента в хороскопа, а там е и прогресивната Луна в Стрелец, като заедно образуват подвижен таоквадрат с Уран в Близнаци и с прогресивното им Слънце в Риби. Прогресивните Слънце и Луна са във външния кръг и са обозначени в зелен цвят. Вероятно много от вас се чудят какви са тези прогресии, но в астрологията съществуват няколко много важни метода, чрез които ние правим своите прогнози – независимо дали става въпрос за личен хороскоп на човек или за хороскоп на определена държава. А за съставянето на хороскоп на държава са ни достатъчни датата и координати на населеното място на важно историческо събитие. Та, преминавайки през знака Стрелец, Марс и Сатурн активират тези тежки аспекти и в хороскопа на САЩ.

Фиг. 2 – хороскопът на САЩ и прогресии във външния кръг, обозначени със зелен цвят
Фиг. 2 – хороскопът на САЩ и прогресии във външния кръг, обозначени със зелен цвят

Предишният път, когато прогресивната Луна е преминава през Асцендента в Стрелец, е имало земетресение в Калифорния със сила 7-ма степен по Рихтер на 17.10.1989 г. Пълнолунието на 18.08.2016 год. на 25 градуса в знака Водолей съвпада с Луната от хороскопа на САЩ. В същото време прогресивната Луна заедно с транзитните Марс и Сатурн в Стрелец са върху Асцендента на САЩ. Това са все белези за сериозни процеси и събития в държавата. Събитията, които може да се очакват, са силен трус в най-активните сеизмични зони като Калифорния, атентат (включително срещу политик), зачестяване на агресивните прояви и убийствата, много активно участие с военни действия в някои региони по света. Но най-много ме притеснява възможността за силно земетресение, защото и в лунарния хороскоп за месец август (фиг. 3) Марс и Сатурн на на върха на 4 дом – дом на корените и земята.

Фиг. 3 – лунарен хороскоп на САЩ във външния кръг за месец август 2016
Фиг. 3 – лунарен хороскоп на САЩ във външния кръг за месец август 2016

Не бива да се забравя, че на 01.09.2016 година предстои слънчево затъмнение, а около такива дати най-често се случват по-силните земетресения в света. Затова в дните от Пълнолунието на 18 август до края на месеца или в началото на септември съществува подобна опасност. Да се надяваме да има други важни исторически събития, а не земетресение и агресия.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: huff.ro

spot_img

ПРочети още

„САМОВИЛА“-новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok 

„Самовила“ се снима само за нощ на фестивала в Жеравна След фурора на „Изгори ме“ , творческият тандем на...

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...