Какъв ще бъде календарът Pirelli 2017

Сподели:

Време е да се насладим на първите задкулисни кадри

Най-накрая, екипът на Pirelli откри малко завесата и показа героините на поредния си култов календар. Според установената традиция през последните години, те не са само сладки и красиви лица, а жени, които постоянно и  сериозно променят света. Само петнайсет имена. Сред героините саактриси, в болшинството носителките на Оскар: Алисия Викандер, Лупита Нионго, Леа Сейду, Никол Кидман, Кейт Уинслет, Джулиан Мур, Пенелопе Крус, Ума Търман, Робин Райт, Хелън Мирън, Шарлот Рамплинг, Руни Мара, Джесика Частейн и Джан Дзъи. Отброихме точно четиринадесет имена, а петнадесетата жена е особено интересна – учителката и експерт по политическа теория от Москва – Анастасия Игнатова. Авторът на календара Pirelli 2017 – Питър Линдберг се срещна с нея миналата година.

2f380a6bb85aa84a9cf9325c20ad8044

Избраната компанията е много интересна. За да задоволят поне малко любопитството ни, създателите календара споделиха първите снимки от снимачния процес. На тях виждамеНикол Кидман в шлифер от лак, Кейт Уинслет в тренч върху голото тяло, разрошената Пенелопе Крус в ленени панталони и съвсем естествената Ума Търман в лежерен пуловер да позират в студиото на Линдберг и на открито. Налице е също така и кратък тийзър, който допълнително засилва интереса.

d6e3e416d97ac377533d969a31100615

f4e9755f6a14c6fb1192f92501aab915

Питер Линдберг не за първи първият път работи върху календар на Pirelli. През 2002 г. той се присъедини към революционерите – тогава за първи път се появиха на страниците не модели, а актриси. За този своеобразен „бунт“ бе написано: „Това е първият и единствен по рода си умен календар.“ Сега, брой след брой, той става все по-умен. За настоящата 2016 Ани Лейбовиц запечата за поколенията Йоко Оно, Пати Смит, Тави Гевинсън, Ейми Шумер и други жени, които са известни на първо място не с физическите си качества, а и действията си. Фенове на класическия календар недоволстваха, но определено риска си струваше – популярността и обсъждането на календара бяха невероятни.

Новият календар на Линдберг, изглежда ще е по-близо до класиката от изданието на Лейбовиц, но със сигурност ще съхрани новото звучене на Pirelli, което събужда не инстинктите, а интелекта. Героините на календара представляват различни поколения: най-младата, Алисия Викандер е на 27, най-възрастната, Шарлот Рамплинг –  на 71. Това е една изключителна авторска работа,която показва красотата не в баналния смисъл на думата, а през очите на Питър Линдберг. Със сигурност можем да заявим, че на неговия вкус можем да се доверим. Очакваме с нетърпение крайния резултат.

Снимки: Pirelli

spot_img

ПРочети още

„САМОВИЛА“-новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok 

„Самовила“ се снима само за нощ на фестивала в Жеравна След фурора на „Изгори ме“ , творческият тандем на...

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...