Калин Вельов: Аз не съм политик! Аз съм музикант с последователна позиция и мнение!

Сподели:

Скъпи приятели, познати и непознати за мен хора!
Физически не ми достига време, за да отговоря на всички вас, а динамиката на последната седмица не ми остави възможност да споделя тези мисли още първите дни. Затова се обръщам към вас лично чак сега.
Аз не съм политик! Аз съм музикант с последователна позиция и мнение. Каузата, за която се боря от години, е гласът на музикантите и цялата артистична гилдия да се чува по високите етажи на властта в държавата. Убеден съм, че единственият начин, това да се случи, е да имаме представители в изпълнителната и законодателна власт, които гилдията да разпознава и да комуникира и решава проблемите си чрез тях.
За близките ми приятели и колеги, това което се случи, не е изненада. Знам, че те вярват и са убедени в правотата на моята постъпка и намерения. Не претендирам нито да съм перфектен, нито да съм най-подходящият или най-добрият. Аз обаче съм последователен и упорит.
Интересът ми към тази материя е от 2012г., когато с много други колеги учредихме „Българска Музикална Асоциация“. Явих се през 2017г. на избори в листата на ПП „ГЕРБ“, и въпреки че не малко избиратели гласуваха преференциално за мен, не успях да вляза и останах под чертата. Много хора днес са забравили за това и се изненадаха, че се озовах в НС. Всъщност щеше да е по-добре да бях имал всички тези 4г., за да мога да направя много повече неща, но уви, шансът се появи чак сега. Взех решение, че въпреки трудния и съвсем неблагоприятен момент, трябва да се хвърля смело основно по две причини:
1. Да оправдая доверието на хората, които застанаха зад мен тогава. 2. Да опитам, въпреки трудния момент и малко време, да свърша максимум неща в полза на цялата артистична гилдия.
Не мога да виня тези от вас, които не ме подкрепят. Слушам внимателно мнението ви и вярвам, че не е лично в голяма степен. Но се надявам да разберете, че това все пак е шанс за всички нас да имаме глас сред управляващите и то точно в момент, когато много от колегите ни са на протестите. Дали ако бях един от тях на площада, това щеше да доведе до някаква разлика? Дори и да е така, аз не мога да изневеря на себе си и на позицията, която имам от 8 години. И продължавам да съм убеден, че тя ще доведе до положителен резултат за гилдията. Времето ще покаже дали съм прав или греша. Във всеки случай, последствията от решенията ми ги понасям само и единствено аз.
Не искам да налагам на никого мнението си, нито да вкарвам политика в личните си отношения с приятели и музиканти. Всеки има собствена позиция и аз уважавам това. Но моля ви, ако не можете да ми помогнете, за да опитам да направя нещо добро за всички ни, поне не пречете и не убивайте ентусиазма на тези , които го имат. Аз продължавам да насърчавам и подкрепям всеки един от нашите хора, който има желание да работи в тази посока. Колкото повече сме, толкова по-голям е шансът за успех.
Няма да толерирам език на омраза и агресивни думи на моите страници. Ще се постарая във времето личната ми страница да остане такава, и да говоря за работа предимно на официалната си страница.
Надявам се да остана приятел с всички вас и след този период, през който минавам! Но няма да се разсърдя на никого, ако реши това да се промени. Защото аз уважавам чуждия избор и се надявам всички вие да уважите моя! 🙂
„С всeки избор който правим, нещо е спечелено и нещо е загубено.“ – Джон Грийн

Photo: Ventsislava Mincheva / Kamerans Best Brands

 

spot_img

ПРочети още

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...

Проф. Николай Овчаров разкрива тайните на Перперикон в „Туризъм.БГ“ по БНТ

На 23 септември, събота, от 11:00 ч. по БНТ 1 започва новият сезон на „Туризъм.БГ“ – предаването на...