„Къръци“ на Ивайло Христов взе Голямата награда в Москва

Сподели:

Българският филм „Къръци“ на режисьора Ивайло Христов, получи голямата награда на 37-ия Международен московски кинофестивал, предаде ТАСС.Наградата „Златния Свети Георги“ беше връчена на създателите на филма от председателя на журито, френския режисьор Жан-Жак Ано.

Филмът „Каръци” разказва за едни млади хора, които живеят в един суров свят. Елена, Коко, Пацо и Гошо са ученици в гимназия в малък провинциален град. Те са неразделни приятели и споделят вярването, че са „каръци“. Коко е влюбен в Елена. Момичето иска да е певица. Много се вълнува за концерт на известна рок банда. Събитието разтърсва целия град, давайки начало на нови любовни афери, разочарования и сложни взаимоотношения.

"Къръци" на Ивайло Христов взе Голямана награда в Москва

Главните роли се изпълняват от Елена Телбис, Ованес Торосян, Деян Донков, Пламен Димов, Георги Гоцин. Оператор на филма е Емил Христов.Премиерата на „Каръци” у нас се очаква да бъде наесен.

Лентата „Къръци“ е един от дестте, попаднали в конкурсната програма от 1500 кандидати. Преди 7 години „Дзифт“ на Явор Гърдев получи втория приз. Честито за изключителната награда и особено се разваме, че българско кино се радва на такова признание.

spot_img

ПРочети още

„САМОВИЛА“-новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok 

„Самовила“ се снима само за нощ на фестивала в Жеравна След фурора на „Изгори ме“ , творческият тандем на...

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...