„Лешникотрошачката“ на Държавния балет на лед „Санкт Петербург“ покори София

Сподели:

С изключителна посещаемост и вълни от бляскави овации преминаха честванията по случай 50-годишнината от основаването на Държавния балет на лед „Санкт Петербург“, който видяхме отново и у нас на 9 декември в НДК с класиката на Чайковски „Лешникотрошачката“.

Лешникотрошачката

 

Създадена през 1967 година от авторитетния руски хореограф Константин Боярски, тази година трупата изнася рекордна серия от юбилейни представления в Китай, Франция, Чехия, Италия, Хърватска, Сърбия, България, Близкия Изток и Южна Америка. С безупречен професионализъм и виртуозна лекота трупата на руските фигуристи-шампиони, под вещото ръководство на уважавания руски диригент Лео Коркин гастролира с пълния си репортоар, включващ класически шедьоври „Лебедово езеро“, „Спящата красавица“, „Ромео и Жулиета“ и „Лешникотрошачката“.

Лешникотрошачката

Всички тях българската публика вече имаше честта да види последователно през последните няколко години и към всички тях интересът бе огромен – и четирите спектакъла бяха разпродадени седмици преди да бъдат играни на сцена.

Лешникотрошачката

И тази година не прави изключение – почти половината от местата за „Лешникотрошачката“ на 8 декември бяха заети месеци преди самото представление. На 9 декември, в навършилия тази година 125 години спектакъл „Лешникотрошачката“, изяществото на фигурното пързаляне се разгърна в цялата си прелест върху специално заледената за целта сцена на зала 1 на НДК. Магията оживя в изпълнение на „Руските господари на спорта“ – най-добрите фигуристи на Русия, постигнали върхови постижения в най-престижните световни състезания по фигурно пързаляне.

Виж още снимки! 

spot_img

ПРочети още

„САМОВИЛА“-новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok 

„Самовила“ се снима само за нощ на фестивала в Жеравна След фурора на „Изгори ме“ , творческият тандем на...

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...