Носителят на „Ман Букър“ Давид Гросман се срещна с българската публика

Сподели:

Един от колосите на съвременната израелска литература – Давид Гросман се среща с българската публика в сряда вечерта. Легендарният писател зарадва родните почитатели, изпълнили до краен предел столичния клуб „Перото“ в Националния дворец на културата, само няколко месеца, след като му беше връчена една от най-престижните международни награди – „Ман Букър”, за романа „Един кон влязъл в бар” (A Horse Walks into a Bar).

Давид Гросман

Експлозивно, дръзко, спиращо дъха четиво за драмата на стендъп-комедиант, който рухва на сцената, „самоубивайки се” пред очите на своята публика. Правата за романа, чието въздействие го нарежда до най-доброто от Достоевски и Кафка, вече са продадени в над 25 страни, включително и у нас. Българското издание е в превод на Емилия Юлзари.

Давид Гросман

Истинската награда е самото писане. Не бих заменил нито една от книгите си за която и да било награда. Всяка книга е начин да разбера нещата, които не съм успял да разбера по друг начин“, призна в интервю за Actualno творецът по време на отворената литературна среща, част от фестивала CineLibri. Той наблегна върху факта, че всеки един човек, който се занимава с изкуство, трябва да се бори в подкрепа на индивидуалното, тъй като в днешни дни масовата информация е способна да „погълне“ всеки. 

spot_img

ПРочети още

„САМОВИЛА“-новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok 

„Самовила“ се снима само за нощ на фестивала в Жеравна След фурора на „Изгори ме“ , творческият тандем на...

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...