Премиера на сериала „Дес“ (видео)

Сподели:

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой герой в YouTube. Честта се пада на отличения британски актьор Дейвид Тенант (известен с ролите си в Dr Who, Good Omens), който се впуска в ума на прословутия сериен убиец Денис Нилсън, като отвежда зрителите на мрачно пътешествие през заплетеното разследване, което в крайна сметка води до ареста му.

Сега епизод 1 може да бъде гледан онлайн в YouTube тук, а епизоди 2 и 3 дебютират съответно на 22 септември и 29 септември по Epic Drama.

Минисериал в три части, „Дес“ е по истински криминален случай за един от най-скандалните серийни убийци в историята на Обединеното кралство. Известен като „учтивия убиец“, Денис Нилсън е местен държавен служител, който в продължение на пет години убива момчета и млади мъже, които среща по улиците на Сохо от 1978 до 1983 г.


След ареста си Нилсън удивлява с искреността си, като си признава още в полицейската кола пред апартамента му за всичките петнадесет убийства. Въпреки това – и вбесяващо за разследващите детективи – той не можe да си спомни имената на жертвите си, така че полицията започва най-голямото разследване в историята на Обединеното кралство. Можем ли някога наистина да разберем ума на убиец психопат и каква цена ще платим, ако опитаме?

Кой е Денис Нилсън, серийният убиец?

www.robertviglasky.com

Роден е на 23 ноември 1945 г. във Фрасенбург, Обърдийншайър. На 14 години става кадет във военните сили и по-късно е обучаван за ръководен пост в армейския корпус по продоволствията. Приключва 11-годиншната си армейска кариера с чин ефрейтор през октомври 1972 г., след което минава през множество работни места, включително като офицер в градската полиция за година – до 1973 г.

Ужасяващата поредица убийства на Нилсън се случва между 1978 г. и 1983 г., като целта му са най-вече млади мъже, които среща в барове, на улицата и на обществени места. Прославя се като „учтивия убиец“, тъй като предлага на жертвите си храна и място, където да отседнат за нощта, като по този начин ги примамва в жилището си в северен Лондон, преди да ги умъртви.

Нилсън е арестуван през февруари 1983 г., когато полицията открива, че отточните тръби на сградата, в която живее, са задръстени с човешки останки. Той е убил най-малко 12 души, но при ареста си дава самопризнания за 15 или 16 жертви.

Месеци по-късно, Нилсън признава, че си е измислил три от жертвите, което и до ден днешен оставя полицията в недоумение за точния брой на жертвите му. На 4 ноември 1983 г. той е осъден на доживотен затвор, с възможност за предсрочно освобождаване след не по-малко от 25 години. Умира на 12 май 2018 г., на 72-годишна възраст.

Минисериалът „Дес“ е преди всичко много силни актьорско олицетворение на Дейвид Тенант. Както, разбира се и разказ, който задълбава в най-мрачните кътчета на човешката душа.

Изпълнението на актьора Дейвид Тенънт като убиеца Денис Нилсън – „Дес“ е изключително. За да се подготви за ролята, актьорът гледа записи на интервюта с истинския Нилсън, както и чете много от записките му, направени в затвора. Превъплъщението на Тенънт е оценено високо заради дълбочината, сложността и способността му да улавя неспокойната същност на характера на Нилсън.

spot_img

ПРочети още

„САМОВИЛА“-новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok 

„Самовила“ се снима само за нощ на фестивала в Жеравна След фурора на „Изгори ме“ , творческият тандем на...

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Проф. Николай Овчаров разкрива тайните на Перперикон в „Туризъм.БГ“ по БНТ

На 23 септември, събота, от 11:00 ч. по БНТ 1 започва новият сезон на „Туризъм.БГ“ – предаването на...