Проведе се „София прайд“ 2014

Сподели:

Само около стотина души се събраха пред Паметника на Съветската армия за „София прайд 2014“. Традиционно гей парадът започна под зоркото око на много полицаи, които следяха да няма сблъсъци, съобщи www.monitor.bg.

DPP_11897

 Малко преди да започне шествието обаче от политическа партия „Атака“ обявиха, че започват струпване на свои симпатизанти около Паметника на Васил Левски в центъра на столицата. Целта била да не се позволи на хората с нетрадиционна сексуална ориентация да „осквернят“ паметника на Апостола, като минават покрай него като част от маршрута на шествието.

DPP_11898

Прайдът беше отложен за вчера заради деня на траур в памет на жертвите на водното бедствие във Варна. Целта на шествието е да се призоват хората към толерантност и разбиране към тези, които имат различна сексуална ориентация.

DPP_11900

Сайтът www.news.bg писа, че единственото политическо лице, което се откроявало на шествието, бил Виктор Лилов – член на гражданския съвет на Реформаторския блок. bTV пък съобщи съобщи, че парадът е бил подкрепен от посланиците на САЩ и Великобритания.

DPP_12017

В парада не липсваше и българско издание на австрийския певец Кончита Вурст, който спечели тазгодишното издание на „Евровизия“.

spot_img

ПРочети още

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...

Проф. Николай Овчаров разкрива тайните на Перперикон в „Туризъм.БГ“ по БНТ

На 23 септември, събота, от 11:00 ч. по БНТ 1 започва новият сезон на „Туризъм.БГ“ – предаването на...