Том Форд – перфекционистът!

Сподели:

Модата му е чувствена и изчистена, наситена със сексапил, младежка свежест и рафинирано предизвикателство. Интелигентен шик, елегантна еротика, самочувствие на формата – ето само малка, при това – условна, квалификация на неговото зашеметяващо творчество. Но кой е Том Форд?
Днес, в чест на рождения му ден, сме подбрали няколко негови цитата, които разкриват повече за личността му:

TOM-FORD-FINAL-BW-_USE-THIS

Светът щеше да бъде много страшно място, ако се управляваше само от Деви.

Когато бях малко дете, всичко, което исках да направя, е да избягам от провинцията и да отида в големия град. Вероятно киното и телевизията ми бяха повлияли толкова много, че аз наистина мислех, че ключът към щастието е живот в мезонет в Ню Йорк с чаша мартини.

Като човек, който работи в модната индустрия, аз се боря с материализма. Смея да твърдя, че съм един от най-нематериалистичните хора, които съществуват, защото материалните притежания не означават много за мен. Те са красиви, аз ги ползвам, те могат да подобрят живота ми до известна степен, но в крайна сметка те не са важни.

Допадат ми източните религии. Научих, че щастието за всички нас е ключ, който влиза в една ключалка и това е мозъка. Щастието няма нищо общо с това да имаш нов дом, нова кола, нова приятелка, или чифт нови обувки. Нашата култура е такава; Никога не сме доволни от това, което имаме днес.

Аз съм перфекционист. Тази работа е много егоцентрична по някакъв начин. В ролята си на дизайнер аз казвам: „Това е начинът, по който трябва да се обличате; Това е начинът, по който трябва да изглеждат домовете ви; Това е начинът, по който светът  трябва да бъде. “ В крайна сметка, това е нашата цел: световно господство чрез стил.

Баба ми е, може би, първата жена, която считах за красива. Тя бе изключително стилна, имаше дълги коси, големи коли. Първите ми спомени за нея са, когато самият аз бях на 3 години – за мен тя бе като анимационен герой. Баба влизаше със замах в живота ни с подаръци и кутии и винаги миришеше страхотно и изглеждаше прекрасно.

Като моден дизайнер, аз определено разбирам, че не съм художник, защото създавам нещо, което е направено, за да бъде продадено, маркетирано, използвано, и в крайна сметка се изхвърля.

Наистина съм самотник в края на краищата; Наистина не съм социален човек. Заради работата ми, хората си мислят, че съм навън всяка вечер, но аз наистина мразя всичко това. Аз съм човек, който обича да бъде сам и да се среща само с близки приятели. Аз съм срамежлив и интровертен човек.

Моите клиенти имат собствен усет за стил и добре познават себе си. Моята цел е да помогна на жените да станат най-добрата версия на себе си.

Седемдесетте години е времето, което обичам. Мекота, красота, която може да бъде докосната е това, което обичам.

Превод и подбор: Пепа Попова

spot_img

ПРочети още

„САМОВИЛА“-новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok 

„Самовила“ се снима само за нощ на фестивала в Жеравна След фурора на „Изгори ме“ , творческият тандем на...

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...