Топ 5 на задължителните ситкоми за всеки телеман

Сподели:

„Приятели“ (на горната снимка) – безспорно най-успешният сериал от всички заглавия в жанра се задържа на екран впечатляващите 236 епизода или период от цели 10 години, в които приключенията на Рос (Дейвид Шуимър), Моника (Къртни Кокс), Рейчъл (Дженифър Анистън), Фийби (Лиса Кудроу), Джоуи (Мат Льоблан) и Чандлър (Матю Пери) постигат невероятен за историята на NBC рейтинг. Само финалният епизод на десети сезон е проследен от.. 51,1 млн. души, а успехът кара продуцентите да му създадат и своеобразно продължение – „Джоуи“. Проследяващият живота на един от шестимата приятели след горепосочените събития ситком обаче е явно разочарование.

Как срещнах баща ви
Как срещнах баща ви

„Как се запознах с майка ви“ – появил се едва година след края на Friends, сериалът на CBC е приет толкова позитивно от широката публика, че постепенно се налага именно като негов заместник. И тук основната идея се върти около петима близки приятели (Тед Мозби, Маршъл Ериксън, Робин Шербатски, Барни Стинсън и Лили Олдрин) и техните любовни перипетии, успехи и разочарования, като почти успява да достигне дълголетието на „Приятели“ – излъченият през 2014 година девети сезон е последен. За да не страдат дълго феновете му обаче, продуцентите и тук залагат на продължение – „Как срещнах баща ви“, но него тепърва го чакаме на екран.

Two-and-a-half-men

„Двама мъже и половина“ – е, това е заглавие, с което просто няма скука, независимо дали става дума за развитието в епизодите или за скандалите на снимачната площадка и то при условие, че сериалът все още продължава да се излъчва в мрежата на CBS. Няма да е пресилено да се каже, че именно дебютиралият през 2003 ситком узаконява статута на Чарли Шийн като звезда, а ролята на съименника му – Чарли Харпър (в компанията на екранния си брат Алън и племенника си Джейк) му печели милиони почитатели в редица държави по цял свят. През 2011 г. обаче актьорът влиза в конфликт с продуцента на шоуто Чък Лори, след което е уволнен и заменен от колегата си Аштън Кътчър. И независимо, че мнозина считат това за неуспешен ход, факт е, че през тази есен „Двама мъже и половина“ ще се излъчи за 12-ти, макар и вече финален сезон.

married-with-children

„Женени с деца“ – за мнозина, това е класиката в жанра, още повече, че успехът му е постигнат още през 80-те. Любим на няколко поколения, той радва феновете с нестандарното си, малко и често пиперливо чувство за хумор, постигнато през призмата на странните взаимоотношения на семейство Бънди от Чикаго – бащата Ал, майката Пеги и децата им Бъд и Кели. Сериалът на FOX се излъчва 10 години (или 259 епизода), а след края му актрисата Кристина Апългейт (Кели) дори успява да използва „инерцията“, за да се наложи като име в Холивуд.

АЛФ
АЛФ

„АЛФ“ – ех, нима можем да забравим как опустяваха българските улици, когато в родния ефир за първи път имахме възможност да се насладим на американски ситком и то какъв?! Косматият, вечно гладен и вечно пакостлив извънземен Гордън Шамуей или просто АЛФ (Alien Life Form) си спечели славата на един от най-обичаните екранни герои не само в историята на NBC, но и въобще на телевизията. Семейство Танер и управляваният от актьора Мичу Месарос чаровник радват публиката само четири сезона до 1990 г., но пък трудно днес някой въобще може да каже, че не е чувал за него нали?! Така де, няма проблеми!

снимки: Fanpop.com

spot_img

ПРочети още

„САМОВИЛА“-новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok 

„Самовила“ се снима само за нощ на фестивала в Жеравна След фурора на „Изгори ме“ , творческият тандем на...

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...