Виена се превърна в „градина на земните удоволствия”

Сподели:

Едно от най-големите благотворителни събития в света, посветени на борбата с болестта СПИН започна тази вечер в столицата на Австрия.

Двучасовото необичайно, пъстро и шумно шоу, има за цел да събере средства за подпомагането на различни проекти, работещи по проблемите на тази опасна болест. Всяка година на площада пред кметството на града се събират около 40 хил. души, като тази бройка ще се запази и сега, смятат организаторите.

По червения килим, в 19.30 ч., преминаха знаменитости от политиката и развлекателната индустрия като президентът на Съединените щати от 1993 до 2001 г. Бил Клинтън, британската модна дизайнерка Вивън Уестууд, рок изпълнителката Къртни Лав, актьорите Марша Крос от сериала „Отчаяни съпруги”, Линдзи Лоън и Били Зейн, американският фотограф Дейвид Лашапел – автор на постера Once in the Garden за Life Ball 2014, чиято противоречива естетика вече предизвика остри обществени реакции, и др.

В концертната програма ще участват поп звездата Рики Мартин и Кончита Вурст, лауреат от тазгодишния песенния конкурс на Eurovision.

spot_img

ПРочети още

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...

Проф. Николай Овчаров разкрива тайните на Перперикон в „Туризъм.БГ“ по БНТ

На 23 септември, събота, от 11:00 ч. по БНТ 1 започва новият сезон на „Туризъм.БГ“ – предаването на...

„Ким срещу Кание: Разводът“ в HBO Max от днес

"Ким срещу Кание: Разводът" е ексклузивна документална поредица в две части, която разкрива историята на най-обсъжданата раздяла в...

„Аз, капитанът“ с премиера на Киномания

Филмът на Матео Гароне, отличен със „Сребърен лъв” за режисура и наградата „Марчело Мастрояни“ за изгряващ актьор, е...