Зодия Козирог – 10 положителни и 10 отрицателни черти

Сподели:

Първата по време Зодия от календара не случайно е Козирог. Той може всичко! И най-вече – със всички останали зодии може да се разбере или просто да ги покори по свой начин! Това  си е лидерство, както и да ви звучи и да се реализира… Земен знак, който винаги знае какво прави!
От 22 декември до 19 януари сме под властта на бодливата, но и красива зодия на Козирога. И по традиция ще ви представим 10-те положителни и 10-те отрицателни черти:

10 положителни черти на Козирозите:

1. Другото име на Козирог е Консенсус – те винаги успяват да се разберат, да се споразумеят, да намерят елегантно решение на ситуациите в живота си. И въпреки, че не се славят с особена дипломация, а по-скоро с излишна принципност, това определено си е Изкуство на общуването. Сякаш е свързано с усещането на Козирозите, че като първа по време в календара и водеща зодия, всичко трябва да е добре и да е наред. Да няма драми и всички да са доволни.
2. Козирозите Могат всичко! Това е не просто девиза на зодията, но те наистина могат да се справят с каквото и предизвикателство да им отправиш. Прословутата работоспособност и отговорност ги карат да отиграват с достойнство всяка ситуация – днес може да са лидери, утре да метат улиците, треди ден да копаят полето, а после да са на прием и да управляват. Всичко могат!
3. Това, което другите не забелязват у Козирога е чувствителното сърце, което се крие зад строгото изражение на лицето. Рядко дават израз на чувствата си, предпочитат да ги запазят за себе си или да ги предадат под формата на стих или картина.
4. Козирозите са целеустремени. Те никога не забравят какво искат и в крайна сметка го постигат. Дори и на пръв поглед да има лутания, дори и времето да ги предизвика с различни изпитания, в крайна сметка търсеното, желаното, мечтаното става факт.
5. Козирогът е изключително сериозен и отговорен. Винаги подхожда с внимание към всичко и се държи на нивото на най-високата възможна отговорност.
6. Козирогът притежава много силно развито чувство за отговорност и дълг. След като определена кауза или задача е припозната от представителните на тази зодия, то е сигурно, че няма току-така да се откажат от нея, нито ще отстъпят. Може да е по-бавно и трудно, но винаги ще постигнат целта си. Уникално чувство за дълг!
7. Козирогът е много дисциплиниран. Това идва от чувството му на отгорност. Умее много добре да организира и подрежда и работата си, и контактите си, и действията си.
8. Козирогът притежава завидна устойчивост и последователност в идеите си. Ако е избрал да бъде, например, от една партия, никога няма да се отметне от нея, дори и тя да бъде затрита. Силна идеологическа последователност – все едно дали е прав или не, дали мисли в бяло или черно! И е готов да загине за идеите си /Жана Д Арк, Христо Ботев, Вапцаров, Яворов…/
9. Козирозите са много практична зодия. Няма да ви заливат с излишни думи и да ви обясняват как нещо не може да стане. Тъкмо обратното. Те имат план за действие и всяка идея я свеждат до конкретни стъпки, практични решения и последователност от действия. Козирозите са отлични мениджъри, администратори, лидери, организатори, счетоводители, практици, финансисти, архитекти и строители. Всичко, което е точно и изисква дисциплина и последователност е в тяхната кожа.
10. Козирозите са задълбочени. Те не са повърхностни. Зад всяко нещо се търси дълбокия смисъл и причина. Няма да видите фриволно или непоследователно поведение у тях – действията са премислени, анализирани и наистина не се изпада в авантюризъм и фантазии.

10 отрицателни черти
1. Козирозите предпочитат самотата и не обичат много-много да споделят чувствата и мислите си. Любимото им състояние е усамотението и възможността да мислят за себе си и света на спокойствие.
2. Козирозите са консервативни. Трудно приемат новостите, защото най-малкото  – не са имале време да ги осмислят и да се задълбомчат в идеологията им. Понякога това им пречи и остават на застоялото си равнище. Направо са си „консерви“! Но не са старомодни – чисто и просто си имат някакви представи за това, как трябва да изглежда всичко и няма шансове това да се промени.
3. Козирогът е безкомпромисен. Ако го обидите, нараните или му сторите нещо лошо – това със сигурност ще ви зачеркне от списъка на хора и отношения, които ще го вълнуват повече. Взима решения и твърдо стои зад тях. Прошката никак не е в характеристиките на зодията.
4. Козирозите са много мнителни. Те трудно се доверяват и зад всяко действие търсят подтекст, търсят корист и скрита причина. Трудно им е да се обясни спонтанното и емоционалното поведение ей така просто. Не става. Козирогът ще остане мнителен към всяко действие или бездействие.
5.  Козирозите не са гъвкави и това вероятно се дължи на прословутия им консерватизъм и трудно адаптиране към промените. Те не са илизионисти, нито са по бързите решения. Гъвкавостта не им е присъща особено.
6. Козирозите са материалисти. Те харесват материалните придобивки и всичко, което върви по земята, може да бъде видяно и може да бъде от полза. Фриволни идеи, арт вдъхновения и разни други подобни състояния не ги трогват изобщо. дори са напълно индеферентни съм патоси.
7. Козирогът е повече песимист, отколкото оптимист. Вероятно това се дължи и на консерватизма и на практичността. Не летят в облацците и по-скоро гледат в тъмно, отколкото в светло на живота.
8. Козирогът е властен. Обича да се налага, да заповядва, да приема останалите като подчинени.
9. Козирозите са големи егоисти. Светът се движи от Аз-ът и всичко друго е редно да се подчмини. Не обичат да се съобразяват с останалите. Или пък да загърби кариера или работа….Абсурд! Егото е много силно.
10.  Козирогът е лишен от всякакви излишни фантазии и дори на моменти е жесток. Хладен и бездушен като айсберг. А що се отнася до злопаметност…Бъдете сигурни, че никога няма да забрави и прости и винаги ще намери начин да отмъсти, когато най-малко очаквате и когато най-много ще ви заболи.

Девиз: “Аз мога!”
Стихия – Земя, качество – кардинален
Скъпоценни камъни: сапфир, малахит, оникс, тигрово око
Метал – олово;
цвят – черен 

Планета управител – Сатурн

spot_img

ПРочети още

„САМОВИЛА“-новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok 

„Самовила“ се снима само за нощ на фестивала в Жеравна След фурора на „Изгори ме“ , творческият тандем на...

България постигна пълен успех в мисията си да защити „Старинен град Несебър“

ЮНЕСКО разшири защитената територия на обекта, за който се преборихме да остане в списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО...

Суперзвездата Готие Капюсон с концерт и майсторски клас в София 

Специален гост на концерта е големият холивудски композитор Дани Елфман Най-уважаваният виолончелист на нашето време, Готие Капюсон се завръща...

Премиера на сериала „Дес“ (видео)

За пръв път телевизионният дом на епичната драма – ТВ канал Epic Drama – отваря врати за свой...